Dingen die je kan doen om te ontspannen

Tegenwoordig zijn er heel erg veel mensen die elke dag met stress rondlopen. Dit kan door van alles komen! Werk, kinderen, familie, relatie.. Heel vervelend allemaal maar gelukkig er zijn genoeg manieren om je wat meer te ontspannen. Ik noem er een paar op.

Voor iedereen werkt het anders en iedereen heeft zo zijn eigen manieren om te ontspannen en zo heb ik er ook een aantal. Nogmaals, dit zijn echt mijn persoonlijke manieren, dus dit hoeft helemaal niet zo te zijn voor jou.

  1.  Voor mij staat mediteren stipt op een. Ik kom er helemaal tot rust van en ik vind het heerlijk om over alles na te denken maar tegelijkertijd over helemaal niks. Dit doe ik overigens ook elke dag om stress te voorkomen.
  2. Een wandeling maken. Heerlijk om in de frisse buitenlucht alleen of samen met iemand gewoon te lopen en te praten.
  3. Luister naar muziek. Ga lekker op je bed liggen met oordopjes in en denk even helemaal nergens aan!
  4. Lach. Het is bewezen dat als je lacht er bepaalde stofjes vrijkomen waardoor je je minder gespannen voelt.
  5. Doe alles bewust. Echt, ik weet dat het zweverig klinkt, maar het werkt! Probeer alles is iets langzamer te doen en je zal merken dat je minder gestrest bent. Echt.
  6. Kijk niet constant op je smartphone. Dit zorgt voor veel stress en ook slaap je hierdoor minder goed. En hierdoor, verassing, krijg je mer stress.
  7. Een lekkere warme douche.
  8. Sporten.
  9. Schrijven over waar je stress over hebt en hoe je je er bij voelt.
  10. In het zonnetje met een lekker glas drinken in de tuin zitten.

Voor mij werken deze dingen echt perfect! Ik heb ook bijna nooit meer echt stress, en ik vind het geweldig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *