Waarom is het belangrijk om een tongschraper te gebruiken?

Goede mondhygiëne is niet alleen goed voor je gezondheid van je mond en tanden, maar voor je hele lichaam! Alles wat je binnenkrijgt komt eerst door je mond. Is je mond niet gezond? Dan kan dat invloed hebben op de rest van je gezondheid. Zorg daarom voor een gezond gebit! In deze blog lees je hoe.

Reinig je tong goed

Naast tanden en tandvlees bestaat je mond ook uit een tong. Veel mensen besteden aandacht aan het poesten van hun tanden en stoken hun tanden. De tong wordt echter vaak vergeten, maar het reinigen van de tong is niet minder belangrijk. Het is namelijk een paradijs voor bacteriën. Maak je je tong niet goed schoon? Dan blijven de bacteriën achter, wat kan zorgen voor een slechte adem. Voor het bijhouden van je mondhygiëne, kun je een tongschraper kopen.

Wat is de beste tongschraper?

Het gebruik van een tongschraper kan natuurlijk door veel mensen verschillend worden ervaren. Over het algemeen wordt een goede tongschraper geleverd met een ontsmettende tonggel. Daarnaast ligt het comfortabel in de hand en bereik je met zo min mogelijk handelingen het beste resultaat. De borstelhaartjes moeten fijn aanvoelen en het achterste deel van de tong moet je zonder problemen kunnen bereiken.

Poets je tong niet met je tandenborstel

Waarom een tongschraper kopen? Dat kan toch ook gewoon met mijn tandenborstel? Nee, dat is geen goed idee. De haartjes van je tandenborstel staan namelijk dicht op elkaar, waardoor de bacteriën niet goed verwijderd zullen worden als je de tandenborstel onder de kraan houdt. Daarnaast kun je met een tandenborstel niet het achterste van je tong bereiken, de hoogte van de kop van de tandenborstel zorgt dat je braakneigingen krijgt. De haartjes zijn geschikte voor het harde oppervlak van je tanden en niet het tere tongslijmvlies.

Zorg je voor een gezonde mond? Dan zorg je voor een gezond lichaam! Benieuwd naar de beste tongschrapers? Bekijk het assortiment van De Mondzorgzaak.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *