Me time: verhuizen naar Spanje

Een ultieme manier van tijd voor jezelf nemen én voor je eigen geluk kiezen is de keuze maken te verhuizen naar het land waar jouw hart ligt. Veel Nederlanders kiezen ervoor hun oude dag door te brengen in de zon en bijvoorbeeld te genieten van het Spaanse leven. Ga jij binnenkort verhuizen naar Spanje of overweeg je nog om de keuze te maken om alles achter je te laten? Hier lees je alles wat er bij komt kijken als je internationaal gaat verhuizen. Wat zijn bijvoorbeeld de mogelijkheden en waar moet je allemaal rekening mee houden bij de verhuizing?

Waarom verhuizen naar Spanje
Veel mensen besluiten op latere leeftijd naar Spanje te vertrekken, maar ook op jongere leeftijd is Spanje erg aantrekkelijk. Zo zijn de huizen in Spanje een stuk goedkoper en ook de kosten voor levensonderhoud zijn lager dan hier. Bovendien is het klimaat erg aangenaam en is de natuur in het land prachtig. Een prettige bijkomstigheid is dat een verhuizen naar Spanje helemaal niet lastig is, al helemaal niet met behulp van dit artikel.
Wat komt er bij kijken?
Spanje is onderdeel van het Schengen verdrag, waardoor een verhuizing naar Spanje een stuk makkelijker is. Wel komen er nog een paar extra zaken bij kijken. Zo moet je bijvoorbeeld een identificatienummer aanvragen voor buitenlanders. Zonder dit nummer kun je namelijk geen huis aanschaffen of andere belangrijke dingen regelen. Daarnaast is het belangrijk dat je je inschrijft voor het centraal register. Ook is het belangrijk om van te voren contact op te nemen met de Spaanse belastingdienst om de zaken hiermee te regelen.
Wat zijn je mogelijkheden
Voordat je naar Spanje verhuist is het belangrijk dat je de Spaanse taal onder de knie hebt, omdat veel Spanjaarden geen Engels spreken. Daarnaast is het handig om voor aankomst als op zoek te gaan naar een woning, zodat je bij aankomst meer mogelijkheden hebt. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om te gaan werken in Spanje, de Spaanse banenmarkt is de laatste jaren namelijk enorm verbetert.
De verhuizing
Voor de verhuizing zelf kun je kiezen voor het inschakelen van een specialiseert bedrijf zodat je zeker weet dat al jouw spullen goed op de bestemming uitkomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *