Invisalign

Title: De Invisalign onzichtbare beugel

Meta: Metalen beugels zijn al lang niet meer de standaard. Tegenwoordig kun je onopvallend je gebit corrigeren door een onzichtbare beugel: de Invisalign.

De Invisalign onzichtbare beugel

Het is de hel voor elke puber: een beugel. Onzekerheid, bijnamen, pesterijen; het komt vaak voor bij jongeren die zo’n metaalwerk in hun mond krijgt Voor volwassenen is zo’n beugel vaak ook geen optie, omdat ze er dan niet meer representatief uitzien tijdens hun werk.

Maar het is tegenwoordig niet meer nodig om je tanden met opvallend ijzerwerkrecht te laten trekken.Tandartsen Praktijk Amsterdam biedt als een van de weinige tandartsen in Amsterdam een onzichtbare beugel aan: de Invisalign. Daarmee hebben mensen niet eens door dat je een beugel draagt!

Invisalign is een revolutionair product dat zowel door volwassenen als pubers gedragen kan worden. Je zet een speciaal ontworpen kunststof bitje over het gebit, metdaarin doorzichtige plaatjes. Die zetten de tanden één voor één recht. Elke twee à drie weken draag je een nieuwe set, die zich focust op het volgende deel van je gebit.

Voordelen voor volwassenen

Steeds meer volwassenen kiezen tegenwoordig voor een beugel, omdat ze ontevreden zijn over hun gebit. Maar het is niet voor iedereen wenselijk om met metaal in de mond rond te lopen, omdat het er niet professioneel uitziet.

Een Invisalign is daarom een passende oplossing om alsnog een mooier gebit te krijgen, zonder dat iemand doorheeft dat je een beugel draagt. Bovendien is het vrijwel pijnloos, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een slotjesbeugel. Alleen op de eerste dag waarop je een nieuw bitje draagt kan er wat druk op de tandenontstaan. Door het bitje echter vlak voor het slapen in te doen, hoef je hier weinig last van te hebben.

Andere voordelen van de Invisalign zijn dat je tijdens de behandelperiode gewoon alles kunt blijven eten. Tijdens een maaltijd moet je namelijk het bitje uitdoen, zodat hij niet in de weg zit.

De kosten

Toen de onzichtbare beugels een paar jaar geleden net op de markt kwamen, waren ze nog vrijwel onbetaalbaar.De afgelopen tijd is de prijs echter al behoorlijk gezakt. Hoe duur het precies is, is echter niet te zeggen. De prijs van een behandeling verschilt van persoon tot persoon, afhankelijk van de staat van het gebit.

De behandeling

Het volledige traject duurt zo’n 9 tot 18 maanden. Net als bij andere beugels kunnen de tanden na deze periode weer wat terug gaan schuiven. Daarom is het aan te raden om na de Invisalign een tijdje een retentiebeugel te blijven dragen. Die zien er soms hetzelfde uit, maar hebben alleen als functie om het gebit op zijn plaats te houden.

Neem contact op met tandarts IJburgbij Tandartsen Praktijk Amsterdam als je nog vragen hebt of een afspraak wilt maken.Op deze pagina vind je ook meer informatie over de Invisalign beugel en de behandeling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *