Een leven zonder telefoon

Een leven zonder telefoon, is dat mogelijk? NeemTijdVoorJezelf.nl zocht het voor je uit. Een leven zonder telefoon, is dat mogelijk? Jazeker. Al geven we eerlijk toe dat het lastig is en dat je echt moet afkicken. We zijn er zo aan gewend dat we continu online zijn en in contact staan met onze vrienden. Een Facebook status liken, een Instagram foto posten en nog snel even een Tweet de deur uit doen voordat we naar dromenland vertrekken. Ook spelletjes als Candy Crush zijn verslavend en goed tijdverdrijf. Dit komt vooral van pas als we in de bus of trein zitten. Een leven zonder telefoon is mogelijk, maar niet makkelijker. We zijn er namelijk zo aan gewend om onbeperkt te bellen en om onbeperkt te internetten. Daarnaast is de kans groot dat we in een aantal vervelende situaties terecht komen waar we ons niet goed weten uit te redden.

Situaties zonder telefoon

Je stopt je telefoon een maand lang onder in de kast en kijkt er niet meer naar om. Je gebruikt de huistelefoon om afspraken te maken. Zonder telefoon krijg je te maken met onderstaande situaties.

●     Je staat bibberend op het station te wachten op een vriend of vriendin en je staat er al minstens een kwartier. Je kunt niet snel checken of hij of zij wat later is of appen dat diegene op moet schieten en je kunt ook niet checken of je wel de goede tijd in je hoofd had.

●     Hallo horloges! We moeten terug naar het dragen van horloges, want we hebben geen mobiel meer tot onze beschikking om te kijken hoe laat het is.

●     Je hebt je verslapen en haast je om naar je werk te komen. Waar je normaal al rennend en vliegend even een app stuurt naar je baas, behoort dit nu niet tot de mogelijkheden!

●     Wil je toch onderweg bellen, dan zou je op zoek moeten naar een telefooncel!

●     Een hilarisch moment kun je niet meer zo snel vastleggen, tenzij je jouw historische camera overal mee naartoe sleept natuurlijk.

●     Je begrijpt ineens weer de waarde van het acht uur journaal. Dat is namelijk het moment waarop jij op de hoogte wordt gesteld van het nieuws.

●     Selfies? Wat zijn dat?

●     Saaie treinreizen waarbij naar buiten kijken of met andere mensen praten je enige opties zijn.

●     Telefoonnummers die je uit je hoofd moet leren.

●     Kom je in de kroeg een leuk persoon tegen, kun je het telefoonnummer niet opslaan in je mobiel of diegene toevoegen op Facebook.

Het leven met mobiel is gewoon zoveel makkelijker!

Waar we wel zonder zouden kunnen

We geven eerlijk toe dat de telefoon niet altijd leuk, makkelijk en gezellig is. Op de momenten dat jij met je vrienden op een verjaardag zit, kun je die telefoon heel goed missen. Helaas zit ook dan iedereen zijn Facebook te checken en te appen met iedereen. Daarnaast denken mensen meteen dat er wat met je is gebeurd zodra je niet reageert binnen vijf minuten. Waar is de tijd gebleven dat je gerust vier dagen later kon reageren? Je hebt ineens zeeën van tijd als je niet constant meer hoeft te WhatsAppen of je Facebook hoeft te checken. Daarnaast wordt het nog leuker om je vriendinnen weer te zien, je hebt namelijk zoveel te vertellen! Een leven zonder telefoon is zeker mogelijk, maar we zeggen niet dat je het moet doen!

Tijd voor en met elkaar: ga naar een pretpark!

Een uitstekende manier om eventjes telefoonloos door het leven te gaan: tijd nemen voor elkaar. Wist je hoeveel pretparken Nederland rijk is? Een geweldige manier om met je partner en/of je kind(eren) even een vermakelijk afleiding te bezorgen. Wees weer even kind en geniet van de momenten zonder die handige smartphone. Op de terugreis naar huis kun je altijd nog Google Maps raadplegen als je de verkeerde afslag pakt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *