Als student op vakantie met een studenten reisverzekering.

Ben je een student, dan wil je de wereld verkennen en reizen gaan maken! Je hebt tijd en energie zat. Alleen om te kunnen reizen heb je natuurlijk geld nodig. De meestal studenten hadden ooit veel privileges als ze op reis gingen. Zo werden er eerst kortingen op treinkaartjes, entreekaartjes voor musea, overnachtingen, complete reizen en dergelijken aangeboden.

Luchtvaartmaatschappijen hadden speciale tarieven voor vliegtickets voor studenten. Maar tegenwoordig worden veel studenten in hetzelfde hokje geplaatst met backpackers en dergelijken.

Daarom is het voor studenten in de loop der jaren moeilijker geworden om goedkoop te kunnen reizen. Dat verandert het feit niet dat er voor studenten op veel verschillende plekken nog steeds voordelen te behalen zijn als je op reis gaat.

Een paar tips voor het goedkoop op vakantie gaan als student of het voordeliger uitkomen is als volgt:

Vervoer dat goedkoop is en geschikt is voor studenten, zoals de trein en bus etc.
Overnachten op campussen van universiteiten voor een kleine prijs.
Het ondergaan van een studenten uitwisseling project
Het afsluiten van een kortlopende studenten reisverzekering voor kleine vakanties.
Dit zijn enkele tips die het makkelijker zullen maken voor een student om voordeliger op vakantie te gaan.

Om duidelijker te maken wat een kortlopende reisverzekering w inhoudt wordt dit ook wel een aflopende verzekering genoemd. Misschien komt die term je bekender voor. Deze type reisverzekering sluit je af wanneer je alleen één reis wilt verzekeren. Deze verzekering is tijdelijk van aard en voor een vrij korte periode. Je betaalt meer premie dan bij een doorlopende reisverzekering wat weer meer centjes zal kosten. Als je echter van jezelf weet dat je toch niet meer dan één keer per jaar een reis maakt, dan kost het je uiteindelijk minder geld. Een kortlopende reisverzekering hoef je niet stop te zetten, dit gaat automatisch. Dus ga je binnenkort op vakantie begin dan nu met het vergelijken van je studentenreisverzekering.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *