Elektrische fietsen

Fietsen is gezond!

Dat Nederland een fietsland is wisten we natuurlijk al. We pakken nu eenmaal lekker de fiets zodra dit maar even kan. De reden hiervoor? Nederland is een ideaal fietsland. Zo vind je weinig tot geen bergen en dalen en zijn er overal verharde fietspaden aangelegd. Of men nu de fiets pakt als vervoermiddel binnen het woon-werk verkeer of af en toe de tweewieler gebruikt voor recreatieve doeleinden maakt verder niet uit. Het feit is namelijk dat mensen die regelmatig op de pedalen staan net zo fit zijn als mensen die tien jaar jonger zijn. Fietsen maakt namelijk jong en houd je fit. Uit onderzoek door het TNO blijkt zelfs dat dagelijks vijf tot tien minuten je conditie tot wel 13% kan verbeteren.

Alle voordelen op een rijtje

Een beetje stevig doortrappen heeft tal van voordelen die van invloed zijn op de gezondheid. Naast een verbeterde conditie helpt lichaamsbeweging namelijk ook bij het reguleren van de bloeddruk en het cholesterolgehalte in het bloed. Daarnaast meldt het TNO in haar eerdere rapport dat fietsen naar het werk bijdraagt aan het verlagen van ziekteverzuim. Er wordt zelfs gezegd dat regelmatig fietsen beginnende diabetes type 2 kan terugdraaien. Daarnaast ziet het RIVM fietsen als een goede oplossing voor het structurele gewichtsprobleem. Fietsen is namelijk een eenvoudige manier van lichaamsbeweging, welke goed helpt bij gewichtsverlies.

Fietsen om te ontspannen

Naast alle voordelen rondom gezondheid helpt fietsen ook bij het ontstressen. Een fietstocht in de frisse buitenlucht zorgt er namelijk voor dat je je hoofd leeg kunt maken. Hierdoor vermindert het gevoel van stress. Daarnaast stimuleert lichaamsbeweging de aanmaak van endorfine. Dit stofje is een hormoon dat een positieve invloed heeft op je humeur. Dit maakt dat je je na een fietstocht gelukkig en blij voelt. Daarnaast helpt lichaamsbeweging ook nog eens bij het bestrijden van vermoeidheid en verbetert het de nachtrust.

Of toch liever een elektrische fiets

Bovenstaande redenen zouden al genoeg moeten zijn om iedereen op de fiets te krijgen. Maar echter is het niet voor iedereen een optie om de fiets bijvoorbeeld in te zetten als vervoermiddel binnen bijvoorbeeld het woon-werk verkeer. Voor mensen die toch willen genieten van alle voordelen van fietsen kan het interessant zijn om de opties voor een elektrische fiets te bekijken. Een elektrische fiets voorziet namelijk in alle gemakken en voordelen van een gewone fiets. Deze worden alleen maar versterkt door het feit dat trapondersteuning ervoor zorgt dat je grotere stukken af kunt leggen zonder vermoeid te raken.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door fietsenwinkel Almere

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *