Yoga

Yoga is een bekende term maar veel mensen hebben geen idee wat het nou precies is en weten niet wat het allemaal inhoud.

Yoga is vanuit mijn optiek voor iedereen iets anders. Ik weet heel goed wat yoga voor mij is en wat ik vind dat het is, maar iemand anders kan daar heel anders over denken! Vaak hebben mensen ook een bepaald beeld bij yoga, wat vaak helemaal niet klopt. Daarom zal ik beginnen met de misverstanden die vaak de ronde gaan.

Yoga is géén vorm van religie. Of je nou christelijk bent, moslim, joods of atheïst, iedereen kan kan yoga doen!  Dat het te maken heeft met de ontwikkeling van je spiritualiteit, betekent niet dat het een geloof is.

Ook is yoga niet echt een sport. Natuurlijk heft het te maken met fysieke inspanning maar het is veel meer dan dat! Het gaat er niet om, om zo snel mogelijk in de moeilijkste posities te komen! Je komt jezelf tegen en komt volledig tot rust. Het is veel meer dan een ”soort fitness” maar dat beseffen veel mensen niet.

Je hebt veel verschillende soorten yoga en sommige zijn inderdaad wat spiritueler dan de andere , maar een spirituele sekte? Ja, veel mensen denken dat er alleen maar rare, zweverige mensen rondlopen in de yogawereld! Natuurlijk zijn er soms wat apartere mensen, maar heeft dat te maken met yoga op zich? Ik denk het niet.

Het doel van yoga is om jezelf te verbinden met jouw lichaam en geest. Om volledig tot rust te komen!