Inwijdingen van reiki

Ik heb jullie in het kort uitgelegd wat reiki inhoudt en de 5 regels verteld waar iedereen zich aan moet houden. Maar er zijn nog een aantal dingen die jullie waarschijnlijk nog niet weten.

Bijvoorbeeld, dat er verschillende richtingen zijn in reiki, Nou ja, niet echt richtingen! Het zijn meer rangen. Deze noem je de eerste, tweede en derde graad. Of reiki 1, 2 en 3.

Graad 1

In deze ‘rang’ begin je eigenlijk met het leren van reiki. Hier leert de leerling hoe hij of zij levensenergie kan overdragen en wordt het kanaal van de doorgifte van energie geactiveerd of geprikkeld. In deze eerste cursus leer je een paar handtechnieken en de beginselen van reiki. Deze lessen kunnen duren van 1 tot 3 dagen, dit ligt ook aan welke stroming je hebt gekozen. Als je in deze graad zit wordt je ook wel ‘Shoden’ genoemd.

Graad 2

In reiki 2 worden drie symbolen geactiveerd die ervoor zorgen dat het doorgiftekanaal, het bereik van reiki wordt vergroot. Ook leer je in deze graad om mensen te genezen van een afstand. Deze tweede graad wordt ook wel ‘Okuden’ genoemd. Okuden bestaat uit twee ‘stromingen’, Okuden Zenki en Okuden Koki.

Graad 3

In de laatste een de meest waardevolle graad leer je lesgeven in reiki. Het verschilt heel erg in de duur van deze graad. Bij de een duurt het 3 jaar en de ander weet het in een weekend. Ook de derde graad is opgedeeld is 2 delen: A en B. Als je 3A hebt behaald wordt je benoemd als aspirant-master of innerlijk master. Bij het behalen van graag 3B ben je uitvoerend master en mag je mensen uit graad 1 lesgeven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *