Een mondkapje kopen met filter: dit is belangrijk

Een mondkapje kopen met filter: dit is belangrijk

Wil jij een mondkapje kopen met filter, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een iets beter mondkapje dan de standaard kapjes. In het openbaar vervoer en in het dagelijkse leven gebruik je een niet-medisch mondkapje en dan is een filter niet verplicht. Deze niet-medische kapjes mag je ook zelf maken en fungeren eigenlijk als een zakdoek die er zo lang nodig voor zorgt dat jij het virus niet kunt verspreiden. Ze beschermen je dus niet tegen het oplopen van het virus en dat is ook de reden dat er in het openbaar vervoer een verplichting geldt. Een mondkapje kopen met filter biedt dan net iets meer gemoedsrust en deze informatie helpt je bij de aankoop.

 

Een mondkapje kopen met filter

Mondkapjes met filter zijn overal te koop. In winkels waar ook standaard mondkapjes worden aangeboden liggen ook altijd een aantal mondkapjes met filter. Deze filters zijn los te koop en dan kun je ze zelf in het daarvoor bestemde vakje van je stoffen mondkapje doen. Er zijn ook mondkapjes met een geïntegreerd filter en dat is alleen een beetje gemakkelijker. In beide gevallen zijn ze te wassen en kun je het mondkapje vaak ook langer op dan standaard exemplaren. Lees daarvoor wel even de gebruiksaanwijzing. Als laatste kun je ook een wegwerp mondkapje kopen met filter die je nadat de draagtijd verstreken is bij het restafval doet.

 

Bekijk goed wat je koopt

Net als dat er een groot verschil is in kwaliteit tussen standaard mondkapjes, is dat bij mondkapjes met filter ook zo. En dan is het wel belangrijk dat je let op de kwaliteit. Een goed filter heeft een bepaalde norm gehaald. De verkoper kan je precies vertellen hoeveel procent van welke deeltjes het uit de lucht haalt. Als je daar niet op let, dan is er een kans dat je te veel betaalt door een mondkapje te kopen met filter die eigenlijk helemaal niet werkt. Verder worden er ook verschillende soorten filters aangeboden. Sommige daarvan filteren bijvoorbeeld uitlaatgassen uit de lucht en anderen pollen waarvoor je mogelijk allergisch bent. Door daar naar op zoek te gaan sla je twee vliegen in één klap en maak je jezelf het leven ook een beetje gemakkelijker.

 

Een alternatief voor medische mondkapjes

Zoals al even aangegeven zijn niet-medische mondkapjes voor gebruik in het dagelijks leven verplicht. Wil jij een mondkapje kopen met filter, dan kijk je dus altijd naar de niet-medische exemplaren. Dit is van groot belang, want het is essentieel dat de voorraad mondkapjes die het medische personeel dagelijks nog heeft op peil blijft. Een mondkapje kopen met filter is dan een uitstekend alternatief. Voor het openbaar vervoer is het een uitstekende optie, want je weet nooit of de andere passagiers een kwalitatief mondkapje dragen, of ze deze vaak genoeg wassen en of ze deze correct opdoen en dragen. Zonder de medische mondkapjes in Nederland aan te raken kun je dan toch wat extra bescherming genieten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *