Benodigdheden voor yoga

Je bent eruit: je wilt yoga gaan beoefenen. Maar je hebt geen flauw idee waar te beginnen. Wil je het thuis doen? Lessen volgen? Wat voor stroming wil je doen? Welke dingen wil je leren en wat is je doel?

Er zijn veel redenen waarom je aan yoga zou willen doen. Het kan dat je jezelf wilt terugvinden en je volledig willen kunnen ontspannen, maar ook dat je gewoon een paar kilootjes kwijt wilt. Er zijn ook veel mensen die aan yoga doen omdat ze bijvoorbeeld rugklachten hebben en dat hiermee hopen te verbeteren. Dit alles hangt samen met de keus of je lessen wilt gaan volgen of dat je thuis aan de slag gaat met YouTube filmpjes. Ik zou je altijd aanraden om lessen te volgen als je een bepaald doel hebt, zeker als beginner! Het gaat je niet lukken in je eentje om in een positie te komen die alleen gevorderde yogi kunnen. Ieder lichaam is anders en misschien is jouw lichaam er wel helemaal niet voor gemaakt om in die positie te liggen. Geloof me, als dit het geval is kan je rekken en strekken wat je wilt maar het gaat niet lukken. Desnoods vraag je aan de yogaleraar of je een paar oefeningen mee naar huis mag nemen om te oefenen. Maar goed, wat heb je allemaal nodig als je gaat beginnen met yoga?

  • Als eerste, een goede kwaliteit yogamatje. Je kan er een kopen van 10 euro maar deze zijn vaak net iets te dun dus ik zou je wel willen aanraden om hier goed n te investeren.
  • Een yogablok. Wat ik al zei, je komt nooit in een keer in de positie die je zo graag wilt. Een yogablok kan je hierbij helpen en ondersteunen.
  • Een meditatiekussen. Hier kan je een lange tijd comfortabel op zitten zonder last te krijgen van bepaalde ongemakken
  • Natuurlijk is het altijd handig of een flesje water bij de hand te hebben en een handdoekje

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *