Tot rust komen met schrijven

Ieder mens heeft zijn rust nodig. Tijdens een week hard werken, naar de sportschool gaan, de huishoudelijke zaakjes regelen en alles wat daarbij komt kijken hebben we nauwelijks nog vrije tijd. Gaan we daar niet goed mee om dan kunnen we op de lange termijn stress ontwikkelen en de gevolgen van stress worden nog weleens onderschat. Een manier om met de stress op de juiste manier om te gaan is door zelf te schrijven. Veel mensen zien dit niet direct als een ontspannende manier, maar wij vertellen hier waarom dit wel degelijk ontspannend werkt.

Waarom schrijven ontspanning geeft

Veel mensen hebben schrijven als een hobby of hebben er een beroep van weten te maken. Tot op zekere hoogte kan het ook werken als een ontspannende bezigheid. Tijdens het schrijven van een verhaal maken we namelijk onze fantasie los en richten we ons helemaal in een bepaald verhaal. Een boek schrijven zorgt ervoor dat onze gedachten weggaan van alle andere zorgen en verplichtingen die we hebben. Hierin slagen we niet wanneer we slechts op de bank gaan zitten en ons best doen om aan iets anders te gaan denken. Een pen en papier of natuurlijk je laptop erbij pakken maakt het een stuk makkelijker voor onze hersenen om te verdwijnen in onze fantasieën.

Verder zorgt het schrijven van een verhaal ervoor dat we onszelf de juiste momenten geven om met iets anders bezig te zijn. Wie een eigen boek schrijft die weet dat hij of zij in de avond om een bepaalde tijd aan het schrijven gaat. Door dit in te plannen weet je van tevoren dat je geen andere zaken op deze tijdstippen hoeft te doen.

Bovendien is het verhaal van iedereen anders. De reden dat jij een bepaald verhaal over een onderwerp schrijft is omdat jij hier met een andere blik naar kijkt dan een ander persoon. Je zet de creatieve kant van je hersenen aan het werk en dit is positief voor je eigen creativiteit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *