Een burn-out vraagt om hulp

Een burn-out vraagt om hulp

Een burn-out kan niet altijd worden voorkomen. Je hebt de symptomen niet tijdig erkent. Gevolg is dat je nu een burn-out hebt. Dat is geen kleinigheid. Je hebt geen energie meer. Je slaapt slecht en piekert veel. Het lukt je niet meer om je te concentreren. Werken gaat niet meer. Je zit noodgedwongen thuis.

Je kunt proberen om beter te worden. Op het internet vind je diverse tips om de symptomen van een burn-out te bestrijden. Zo moet je zorgen voor voldoende ontspanning, relativeren en je op een ding focussen. Als je een burn-out hebt dan werken deze tips niet meer. Voor het bestrijden van een burn-out heb je hulp nodig van een burn-out coach.

Tijd voor een burn-out coach

Je kunt je burn-out niet zelf oplossen. Je bent immers vermoeid en krachteloos. Een professionele steun in de rug is noodzakelijk. Het is tijd om een burn-out coach in te schakelen. Die kan helpen om weer plezier in het leven te krijgen.

Burn-out coaches zijn er genoeg. Kijk bijvoorbeeld maar eens op http://inspireer.nl/burn-out-coaching. Je hoeft het dus niet zonder professionele begeleiding te stellen. Een burn-out coach kan je op de goede weg helpen. Een goede coach zal in ieder geval een aantal gesprekken met je voeren. De gelegenheid hebben om je verhaal te kunnen vertellen kan heel bevrijdend zijn. Zo krijgt de coach ook een beeld van de oorzaken van je burn-out. Een goede burn-out coach zal stapsgewijs werken aan je herstel. Je zult je weer moeten leren ontspannen. Dit proces neemt vaak meerdere maanden in beslag. Een goede coach weet dat herstel langere tijd kan vergen. Hij zal eerst proberen om rust en ontspanning te brengen. Je brengt samen met je coach in kaart wat je plezier geeft in het leven. Na verloop van tijd voel je dat je vermoeidheid minder wordt. Dan is het tijd om samen met je burn-out coach plannen te maken voor de toekomst. Hoe pas je het geleerde effectief toe in de dagelijkse praktijk?

De vergoeding van de kosten

Coaching door een professionele coach brengt aanzienlijke kosten met zich mee. Vaak maakt een burn-out het onmogelijk om nog naar behoren te werken. Je werkgever is daarom doorgaans bereid om de kosten van een burn-out coach te vergoeden. Het is immers in zijn belang dat je je werkzaamheden weer kunt hervatten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *