Hoe geef je je lichaam meer rust met een intensieve baan

Na een lange werkdag ben jij waarschijnlijk hoog toe aan ontspanning. Als je na een lange dag thuiskomt, dan is de kans groot dat je alleen maar op de bank wilt liggen tv kijken. Er zijn echter talloze andere manieren om tot rust te komen. Lees meer op Impactsportsacademy.nl of hieronder.

Eindig de werkdag op een ontspannen manier

Je kunt je avond ontspannen laten beginnen op je werk door het laatste halfuur geen complexe dingen meer te doen. Het laatste halfuur kun je de volgende werkdag alvast plannen of je bureau opruimen. Ga geen e-mails wegwerken, want hierdoor moet je weer nadenken en wordt je overmatig geprikkeld.

Gebruik je reistijd

Gebruik je het openbaar vervoer, de auto of je fiets om naar je werk te gaan? Het maakt eigenlijk niet uit, tijdens je reistijd kun je je werkdag op een bewuste manier afsluiten. Tijdens de rit naar huis kun je bijvoorbeeld naar muziek luisteren en bedenken wat je in de avond gaat doen.

Rek en strek

De stress die je tijdens de werkdag opgebouwd hebt is meestal goed in het lichaam te voelen. Tijdens het werken is het daarom slim om zo nu en dan even te staan en rond te lopen zodat je spieren even gestrekt kunnen worden. Als je thuiskomt kun je ook even ontspannen door te bewegen. Denk aan een klein rondje hardlopen of Yoga Breda. Over het algemeen heb je genoeg aan een halfuurtje.

Leg je scherm weg

We kijken veel te veel naar onze beeldschermen. Als je niet op je computer werkt, dan kom je wel aan je schermtijd door je smartphone of de tv. De smartphone gebruiken we vaak tot we naar bed gaan, wat onze rust niet ten goede komt. Je kunt wakker blijven door het licht, en je kunt de slaap soms niet vatten door alle prikkels. Maak daarom met jezelf afspraken over je schermtijd, zoals dat je vanaf een bepaald tijdstip je telefoon niet meer mag gebruiken bijvoorbeeld.

Draag thuis ontspannen kleding 

De meeste mensen dragen op hun werk niet lekker zittende kleding als een joggingbroek of geitenwollen sokken. Aan het einde van de dag is het echter heerlijk om thuis je best zittende kleding aan te trekken. Je kunt dit ook als ritueel gebruiken om je werkdag bewust af te sluiten. Hierdoor kun je je lekker ontspannen en denk je een stuk minder aan de voorgaande werkdag. Wat wil je nog meer?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *