Hoe gaat een eerste mindfulness les?

Veel mensen zijn nieuwsgierig naar mindfulness en vragen zich af hoe dit nou eigenlijk in zijn werk gaat. Wat doe je in zo’n les en waarin wordt je nou precies gecoacht?

Mindfulness is echt een ontspanningsmethode. In de lessen is het dus ook echt de bedoeling dat je je kunt ontspannen en je wordt gecoacht in hoe je dit doet. Hoe kan je zorgen dat je echt in het nu probeert te leven en niet continu denkt aan morgen of al het werk wat je nog te doen hebt? Hoe kan je ervoor zorgen dat je je volledig kan ontspannen, ook in het dagelijks leven?

Mijn eerste les mindfulness heb ik als heel fijn ervaren. Ik had dan ook wel een hele fijne leraar die me heel erg op mijn gemak stelde. Hij had een hele rustgevende stem en praatte precies tegen je op het moment dat je je af begon te vragen wat je moest doen. Ik was erg nerveus voor mijn eerste les vooral omdat ik niet wist wat te verwachten. We begonnen met rondlopen door de ruimte om jezelf helemaal te voelen. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren wat hij of zij ontspannen vinden en voor mij werkte het rondlopen niet echt. Ik wist niet wat ik moest doen en of ik het wel goed deed! Maar dit is juist wat je helemaal los moet laten. Doe wat goed voelt, dan zit je goed.

Dit wordt je ook allemaal geleerd. Het uiteindelijke doel is dat je mindfulness kan toepassen in het dagelijkse leven! Ik het begin had ik het daar erg moeilijk mee maar sinds 3 jaar kan ik het overal toepassen! En het is heerlijk. Ik geniet van elk moment en ben niet meer zo gestrest als ik altijd was.  Ik kan het iedereen aanraden maar alleen als je je er volledig voor openstelt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *