De meest voorkomende redenen om te scheiden

De meest voorkomende redenen om te scheiden

Voor veel mensen is hun trouwdag de mooiste dag van hun leven. Op zo’n dag is het dan ook moeilijk voor te stellen dat je ooit gaat scheiden. Toch eindigt meer dan een derde van alle huwelijken in een scheiding. Hoe kan dat dan? In dit artikel lees je alles over de meest voorkomende redenen om te gaan scheiden.

De liefde is weg

Een relatie begint altijd met verliefdheid. Maar wat als die liefde op een bepaald moment verdwijnt? Bij veel scheidingen is de achterliggende reden een gebrek aan liefde of intimiteit.

Geen goede gesprekken meer

Een veelgehoorde reden voor een scheiding is dat er in de relatie te weinig meer wordt gepraat. Zeker voor vrouwen is dit vaak een reden om een scheiding aan te vragen.

Uit elkaar gegroeid

Ook dit is een reden die je vaak hoort bij een scheiding. Gedurende een relatie kan het zijn dat partners qua interesses, overtuigingen en waarden simpelweg uit elkaar groeien. De verschillen tussen elkaar zijn dan te groot om de relatie succesvol in stand te houden.

Ontrouw

Vaak wordt gedacht dat ontrouw of overspel de belangrijkste reden is voor gestrande huwelijken. Dit is niet het geval, maar toch is het een reden die hier genoemd moet worden. Verliefdheid op een ander of ontrouw van jezelf of je partner is vaak een onoverkomelijke horde binnen een huwelijk.

Financiële redenen

Vaker dan je zou verwachten hebben scheidingen te maken met financiële problemen. Hierbij kun je denken aan financiële onverantwoordelijkheid van je partner of verschillende overtuigingen over hoe geld uit te geven of te sparen.

Voorkom een scheiding met scheidingsbemiddeling

Herken je jezelf en jouw relatie in één van de hierboven genoemde problemen? En lijkt het erop dat een scheiding onvermijdelijk is? Voor alle partijen is het het beste als een scheiding soepel verloopt. Een professionele scheidingsbemiddelaar of mediator kan je hierbij helpen. Deze zorgt er samen met jullie voor dat de scheiding zo snel en probleemloos mogelijk verloopt.

Goede scheidingsbemiddelaars vind je onder meer bij Zorgzaam Scheiden. Dit platform voor scheidingsmediators is landelijk actief, van Zwolle tot Alkmaar en van Den Bosch tot Doetinchem.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *