5 bekende yogahoudingen

Bij yoga horen bepaalde oefeningen en bepaalde houdingen. Een aantal worden vaak gebruikt en die zet ik voor jullie even op een rijtje.
 1. Downward-Facing Dog.
  Hierbij sta je als het ware als een soort ‘bruggetje’. Je probeert je hakken in de grond te zetten, tegelijkertijd je rug recht te houden en je handen op de grond te laten terwijl je je billen in de lukt steekt.
 2. Garland Pose.
  Bij deze houding ga je in een hurkhouding zitten en probeer je zo laag mogelijk te komen. Je voeten wijzen naar buiten en hiermee trian je je wervelkolom.
 3. Plank Pose.
  Dit is eigenlijk gewoon de traditionele planking houding. Je steunt op je armen of handen en houdt je lichaam zo recht mogelijk (als een plank) en je spant je buik, billen, armen en benen aan.
 4.  Forward Bend.
  Bij deze pose is het de bedoeling dat je je als het ware ‘dubbelklapt’. Je staat met platte voeten op de grond en probeert zo ver mogelijk met je bovenlijf naar beneden te buigen. Wanneer je dit hebt gedaan is het de bedoeling dat je je armen achter je lijf laat bungelen.
 5. Child Pose.
  Hierbij ga je op je knieën zitten en buig je je lichaam naar voren. Je strekt je armen voor je uit en dit is de houding.

Dit zijn de meest gebruikte yoga poses in Nederland! Misschien heb je er wat aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *