Maagzuur

Stappenplan bij maagzuur problemen

Heb jij ook wel eens last van een brandend gevoel in je maag. Wordt je er ook helemaal gek van maar je hebt geen idee wat het is? Het kan zijn dat je last hebt van brandend maagzuur. Elk persoon ervaart wel eens een vorm van maagzuur. Het kan gebeuren dat het klepje naar je slokdarm iets te open staat waardoor er wat maagzuur je slokdarm inkomt. Dit kan voor een brandend gevoel zorgen.

Brandend maagzuur: hoe herken je het?

Het kan zijn dat je denkt dat je last hebt van brandend maagzuur maar je weet het gewoon niet zeker. Een paar dingen waar je op kan letten zijn: een brandend gevoel in de maag. Dit is het meest voorkomende symptoom. Je kan last hebben van een branderig en zurige smaak achter in je keel, je kan een opgeblazen gevoel hebben en je hebt meer last van boeren dan op een normale dagelijkse basis. Dit zijn een paar symptomen die aan kunnen geven dat je last hebt van brandend maagzuur.

Hoe krijg je brandend maagzuur?

Je maag bevat maagzuur. Dat maagzuur wordt gebruikt door ons lichaam om eten te verteren en om alle bacterie te doden. In onze maag zit ook maagslijmvlies. Dit beschermt ons tegen het maagzuur die voor veel irritaties kan zorgen als het in aanraking komt met de maag.

Hoe ga je tegen brandend maagzuur in?

De meest helpende truc is het innemen van maagzuurremmers. Deze pillen gaan tegen het overtollige maagzuur in en helpen de pijn te verlichten. Door je slaapritme te verbeteren, minder vet te eten en een gezondere leefstijl te gaan leven helpen al heel veel. Stoppen met roken, drinken en het verminderen van kruiden in je eten helpen ook al heel veel. Het zijn de kleinste dingen die de meeste pijn kunnen veroorzaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *