Ontspanning in je tuin

Ontspanning in je tuin

Heb je behoefte aan een extra ruimte, helemaal voor jezelf, maar is dat niet mogelijk in het huis waarin je woont? Maak dan gebruik van je balkon, tuin of dakterras! Het hoeft maar een klein plekje te zijn, de rest gaat om efficiënte inrichting. Lees gauw verder voor een aantal tips.

  • 1.Investeer in de juiste tuinmeubelen

Om echt te kunnen ontspannen is het belangrijk om comfortabele tuinmeubelen te hebben. Bij oude(re), krakkemikkige meubelen raak je alleen maar geïrriteerd en ontneemt dat je plezier van het zitten in de tuin, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het is misschien even een investering, maar je zal er echt langer profijt van hebben. Daarnaast worden er tegenwoordig tuinsets gemaakt die je helemaal kan ombouwen zodat het precies past in jouw buitenruimte. Zorg ook dat je tuinmeubelen bestand zijn tegen Nederlandse weersomstandigheden. Hiermee voorkom je dat je moet lopen sjouwen met meubelen voordat je echt kan gaan genieten van de zonnestralen.

  • 2.Zorg voor leven in je tuin

Het is bijna lente en dus is dit het ideale moment om jouw buitenruimte te voorzien van extra leven en kleur. Voor in een kleine tuin kan je het beste gaan voor planten met een lange bloeitijd, zodat de planten niet teveel plek innemen. Een andere handige optie zijn planten in potten. Zet dan alle potten op één plek bij elkaar, dit zorgt voor meer rust en ruimte. Om meer hoogteverschil te creëren in je tuin kan je bomen plaatsen. Kies dan wel voor smalle bomen met een openkroon, zodat je niet de zon in je eigen tuin wegneemt.

  • 3.Tuinhuisje

Tuinhuisjes zijn alleen voor rommel? Nee joh! Mocht je een grotere tuin hebben en ruimte hebben voor een tuinhuisje, dan is het zeker geen slecht idee om daar eens naar te kijken. Je kan de ruimte van een tuinhuisje helemaal inrichten naar eigen behoeft een smaak. Wil je een ruimte waar je echt even helemaal tot rust kan komen voor bijvoorbeeld yoga of meditatie? Creëer dan wat Oosterse sferen door middel van een balans tussen natuurlijke elementen. Bijvoorbeeld sierkeien, vijvertjes of kleine watervallen en planten zoals de Japanse esdoorn of bamboe. Uiteraard kan je je tuinhuisje ook inrichten voor elke andere hobby of zelfs als tweede woonkamer!

Hoe zorg jij voor ontspanning?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *